maanantai 12. toukokuuta 2014



Matkakuumetta

Matkan lähestyessä ajatukset siirtyvät jo useasti kohti Tansaniaa, vaikka aikaa reissuun on vielä reilut kaksi kuukautta.
Ajankohtaisena asiana on hoitaa rokotukset kuntoon matkaa varten. Rokotusten kanssa on syytä olla ajoissa liikkeellä, että ehtii selvittää kaikki voimassa olevat rokotukset ja mahdollisesti tarvittavat lisärokotukset. Tansaniaan matkaavalla olisi hyvä olla voimassa seuraavat rokotukset. Hepatiitti A, keltakuume, ja kurkkumätä-jäykkäkouristus. Lisäksi on olemassa muutamia harkittavia rokotuksia, muttei pakollisia, kuten lavantauti. Lisätietoa eri maiden rokotustarpeesta löydät mm. www.rokote.fi.  Soittaessasi työterveyshuoltoon tai terveysasemalle kannattaa kaivaa valmiiksi esille kansainvälinen rokotuskortti, jos sinulta sellainen löytyy. Terveysasemalta saat reseptit tarvittaviin rokotteisiin, jotta saat hankittua ne apteekista ja pääset pistättämään rokotukset. Muutenkin voit kysyä asiantuntijan neuvoa terveyskeskuksesta . Muista, että tarvitset rokotuskorttiin merkinnän keltakuumerokotuksesta, jonka voimassaolo voidaan tarkistaa jo lentokentällä saapuessasi Tansaniaan. Mikäli sinulla ei ole rokotuskorttia, pyydä sellainen rokotuksen yhteydessä.



Tansaniaan tarvitset lisäksi malarialääkityksen ja suositeltava malarian estolääke on Malarone, jonka sivuvaikutukset ovat lievemmät kuin halvemman Lariamin.

Rokotukset ovat sinun turvaksesi ja niihin kannattaa suhtautua vakavasti, ettei satu ikäviä yllätyksiä eikä kauan suunniteltu matka mene pilalle.


Kari                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti